ßßß
Coś nowego na talerzu. Polecam.Składniki na 12 sztuk :- 12 naleśników- 1 cebula- 250 g mięsa mielonego- 1 czerwona papryka- 5-6 pieczarek- 1 szklanka poszatkowanej kapusty białej lub włoskiej- 1 torebka ugotowanego ryżu- sól, pieprz, czosnek- 1/2 szklanki rosołu (może być z kostki)Dodatkowo:- sos pomidorowy do polaniaCebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać mięso i rozdrobnić widelcem. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki oraz poszatkowaną kapustę, usmażyć. Następnie zmniejszyć ogień na minimum, podlać mięso i warzywa rosołkiem i podgrzewać, aż do wyparowania płynu. Całość przełożyć na durszlak, po czym wymieszać z ugotowanym ryżem, doprawić.
Na każdy naleśnik nakładać farsz, po czym zwijać jak gołąbki, układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec.
Podawać polane sosem pomidorowym.czwartek, 06 sierpnia 2015, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter